Hae arkistosta

Suomen vanhempainliitto

Yksilöstipendien sijaan vanhemmat palkitsivat koko koulun

Uutiset, Yhdistystoiminta, 07.06.2018


Yksilöstipendien sijaan vanhemmat palkitsivat koko koulun

Lempäälän Sääksjärven koulun vanhempainyhdistys Sääksvanhemmat kävi rohkeita keskusteluja koulunsa oppilasedustajien sekä aikuisten kesken stipendikäytäntöjen kehittämiseksi. Niiden pohjalta Sääksvanhemmat päätti yksilökohtaisten stipendien sijaan käyttää varat kaikkien kiittämiseen ja kannustamiseen. Kouluvuoden päätteeksi pihaan ilmestyi jäätelökioski, josta jaettiin jäätelöt kaikille 800 oppilaille sekä koulu- ja kotiväelle kiitokseksi koulutyöstä, toisten tsemppaamisesta ja hyvän huomaamisesta.

Tempauksen taustalla oli toukokuussa oppilaille tehty "Koska me ollaan hyviä" -kysely, jossa lapset saivat paljastaa oman koulunsa vahvuuksia. Koululaiset löysivät yhteisöstään niin paljon kiitoksen ja ilon aiheita, että vanhempainyhdistys päätyi palkitsemaan kaikki.

Sekä oppilaat että vanhemmat kiittelivät yhteisöllistä ja kaikkia tasapuolisesti kannustavaa tapaa huomioida jokaisen koulunkäynnin eteen tehtyä työtä. Myös positiivisten asioiden havainnointia sekä keskustelua siitä pidettiin tärkeänä asiana. Ansaituille kesälomille lähdettiin Lempäälän Sääksjärven koulusta hymyssä suin.


Lähde ja kuvat: Tanja Meronen

© Suomen Vanhempainliitto, Mariankatu 28 B 5, 00170 HELSINKI,