Suomen vanhempainliitto

Toisenlainen vanhempainilta

Vanhempainillan voi toteuttaa kokonaan uudella tavalla. Hyviä käytäntöjä on kehitetty ja kokeiltu. Kannattaa tutustua!

Wilho kaveriksi vanhempainiltaan

Wilho on Vanhempainliiton työkalu vuorovaikutteisen vanhempainillan järjestämiseen. Se sisältää keskusteluun kannustavia teemakortteja seitsemällä eri kielellä. Tavoitteena on tutustuttaa vanhempia toisiinsa ja herättää vanhempien kiinnostusta keskinäiseen vuorovaikutukseen ja yhdessä toimimiseen. 

Torstaitreffit

Jukolan koulussa Hämeenlinnassa on luovuttu perinteisistä vanhempainilloista ja ne on korvattu kerran kuussa kokoontuvilla Torstaitreffeillä.Torstaitreffien teema vaihtelee, ja niille ovat tervetulleita koulun väen lisäksi koko perhe. Koulu järjestää treffit yhdessä vanhempainyhdistyksen kanssa. 

Vanhemmat jälki-istunnossa

Yläasteikäisten nuorten vanhemmat on kutsuttu perjantai-iltana koululle jälki-istuntoon. Poissa saa olla vain lapsen allekirjoittamalla lupalapulla. Lopuksi tanssitaan hitaita. Mitä ihmettä on oikein tekeillä? Kaksi espoolaisen Mankkaan koulun matematiikan ja kemian opettajaa kyllästyivät perinteisiin vanhempainiltoihin ja päättivät järjestää ne uudella tavalla.

Toiminnallinen vanhempainilta

Vuorenmäen koulussa Kirkkonummella lukuvuoden ensimmäinen vanhempainilta järjestettiin 'messutapahtumana'. Kouluun oli rakennettu erilaisia pisteitä, joissa sai tutustua koulun eri toimintoihin, ottaa kantaa, pohtia omaa suhdettaan kouluun jne. Positiivista palautetta tuli vanhemmilta ennätysmäärä. 

PopUp-koulu

Onko vanhempia vaikea saada osallistumaan koulun avointen ovien päivään? Voisiko päivän järjestää kokonaan uudella tavalla? Pop-Up-koulu on hauska yhteisöllinen oppimistapahtuma, jossa opettamaan pääsevät jonkin tiedon tai taidon hallitsevat oppilaat, vanhemmat ja lähialueen toimijat. PopUp-koulussa jokainen voi opettaa ja oppia. 

 

 

Tervetuloa jälkkään vanhemmat

© Suomen Vanhempainliitto, Mariankatu 28 B 5, 00170 HELSINKI,